Sign 'O the Times Tour Poster

In een andere post heb ik beschreven hoe de Sign ‘O the Times Tour onze woonplaats aandeed en het Galgenwaard concert was het eerste grote concert dat we ooit bijwoonden. Enkele maanden voor het concert kregen we de tickets met wat mooi grafisch werk in het midden. In de weken voorafgaand aan de eigenlijke concerten in juni 1987, posters doken op in de stad en kondigde de concerten aan met bijna identieke grafisch werk. Dit is natuurlijk logisch omdat zowel de kaartjes als de posters zijn geproduceerd door concertorganisator Mojo, hoewel ik enkele jaren later online illustraties vond voor een concert in Dortmund waar (voor zover ik weet) Mojo niet bij betrokken was.

Scan van één van onze tickets Een originele affiche voor de Galgenwaard zoals die op een veiling werd aangeboden Poster voor het concert in Dortmund online gevonden

In 2017 there was an exhibition at the Kunsthal in Rotterdam called ‘Prince LOVE LIVE’ where, after many years, I got eye-to-eye with a banner photo of the original poster of the Sign O’ the Times tour Stadion Galgenwaard. All alone in a furthermore empty museum … it just struck me. There I took many pictures of the banner and when I got home started drawing up a meticulous (although scaled down) reproduction of the tour poster for a couple of days.

In 2017 was er een tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam genaamd ‘Prince LOVE LIVE’ waar ik na vele jaren oog in oog met een banner van de originele poster van de Sign O’ the Times tour in Stadion Galgenwaard. Helemaal alleen in een verder leeg museum… het raakte me gewoon aan. Daar heb ik veel foto’s van dit spandoek gemaakt en toen ik thuiskwam, begon ik een paar dagen lang een minutieuze (hoewel verkleinde) reproductie van de tourposter te maken.

Verschillende kaartjes in de Kunsthal expositie met het grafisch werk in het middenvak Een (waarschijnlijk) levensgrote reproductie van de tourposter in de Kunsthal-expositie

Het delen van deze tekeningen op verschillende online forums zou leidden tot verschillende verzoeken naar een paar iets afwijkende versies. Ik heb thuis een ingelijste (smaller-than-life) afdruk gekregen en heb een paar kiekjes ontvangen van mensen die mijn bestanden in verschillende formaten hebben afgedrukt voor hun eigen plezier, heerlijk!

Download vectorbestanden
Dit is een fan-artwork en ik heb geen auteursrecht op het originele artwork.
Als dat zou bestaan, zou het waarschijnlijk behoren aan Mojo Concerts (LiveNation) en/of de Prince Estate.

download link download link download link download link

download link

Since there are slight differences with the orginal; I easily recognise my vector files and it is always funny when this pops up on social media or sites like the tour history, on the very nice Prince website A Pop Life by a fellow dutchman or even in this tweet of the hugely popular website Housequake.com and someone even used my artwork to make a CD cover for their bootleg.

Omdat er natuurlijk kleine verschillen zijn met het origineel herken ik mijn vectorbestanden gemakkelijk. Het is altijd grappig als dit opduikt op sociale media of sites zoals de tourgeschiedenis, op de zeer mooie Prince-website A Pop Life van een landgenoot of zelfs in deze tweet van de immens populaire website Housequake .com. Iemand gebruikte zelfs mijn artwork om een cd-hoes te maken voor hun bootleg.

De cd-hoes van een bootleg gebaseerd op mijn vectorbestand, maar ze maakten een fout bij het wijzigen van de datum / tijd in de Nederlandse taal :-)